Archives

  • -

HB | Menso Alting Zwolle – N.S.G. | veld 4 | 12.30

Een wedstrijd uit de midden poule van HB. Het publiek zit al snel vol met Zwolle en Groningen supporters; de wedstrijd kan beginnen! Al snel een paar leuke rally’s, en Harry uit Zwolle weet de bal een aantal keer goed af te blokken. Zo probeert Groningen toch weer op een hogere eindstand te komen. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd, en deze wedstrijd zit vol met indrukwekkende
aanvallen en slim geplaatste ballen. Het gaat redelijk gelijk op, maar Zwolle gaat het hardst richting de 20. Jorian uit Zwolle vist een bal van de grond, en Menso Alting weet een paar punten achter elkaar te scoren. De eerste set voor Menso Alting!

Anne uit Zwolle maakt een mooie ace en brengt de score in de tweede set weer gelijk op 5-5. Hierna volgt een dreigende aanval vanuit Groningen, maar die wordt keurig afgeblokt door Zwolle. De volgende rally proberen de Groningers het nog een keer, en deze aanval raakt wel gelijk de grond. Leuke set om naar te kijken, en er wordt steeds harder aangevallen. Gerco uit Zwolle trekt alles uit z’n lijf om een bal van de grond te rapen, maar helaas wordt deze afgekeurd door 4x aanraak. Hierna weten Groningen weer een paar keer te scoren, wat leidt tot een time-out aangevraagd door de coach van Zwolle. Hierna pakt NSG het goed op en scoort een aantal punten achter elkaar. Zwolle maakt een paar mooie rally’s achter elkaar, en weet zo de stand van 18-14 naar 18–19 te brengen, en hebben opeens nog maar één punt nodig om deze set te pakken. En dat doen ze vervolgens met volle overtuiging! Gefeliciteerd mannen!

 


  • -

DB | it Bernlef ielde Leeuwarden – Greijdanus Hardenberg | 10.30 | veld 4

De meiden van het studententeam uit Leeuwarden lijken goed wakker te zijn en ook de meiden uit Hardenberg staan al energiek op het veld. Met ABBA op de achtergrond beginnen de teams aan de eerste set. Het niveau ligt erg dicht bij elkaar en de punten gaan gelijk op in de eerste paar rally’s.
Anne van het Greijdanus heeft een sterke opslag en het team weet daarmee op een voorsprong van 16-8 te komen, voordat de coach van It Bernlef Ielde de time-out aanvraagt. En het heeft geholpen; de Leeuwardeners nemen de leiding weer over en staan na elk punt dansend in het veld. Maar dit feestje was helaas van korte duur, het Greijdanus pakt deze set uiteindelijk toch met volle overtuiging.

Nieuwe set, nieuwe kansen. De set wordt nogmaals geopend tijdens een nummer van ABBA; het kan niet meer misgaan dus. Leeuwarden weet gelijk een aantal punten te scoren en komt zo terecht op een kleine voorsprong van 8 tegen 4. Maar Hardenberg weet deze Leeuwardse flow al snel te onderbreken en neemt de opslag weer over. Maar Leeuwarden bijt snel weer terug, en gaat gewoon weer verder waar ze gebleven waren. Er wordt door beide teams slim gespeeld en de stand gaat gelijk op. Het staat nu 14-14 bij de eerste time-out van deze set. Maar hierna speelt het Greijdanus weer stabiel en pakt deze set ook gewoon. Gefeliciteerd meiden!


  • -

HB | VGS Wageningen – Vis Vitalis Dronten | 12.30 | Veld 6

Twee studententeams strijden tegen elkaar en beide teams zijn erg enthousiast. Voorafgaand aan de eerste set wordt er aan de kant van Wageningen nog een teambespreking gedaan, terwijl de mannen uit Dronten al snel klaarstaan op het veld. Dronten mag de wedstrijd openen. Wageningen weet veel slimme balletjes te spelen, de spelers weten precies de gaatjes te vinden bij Dronten en klimmen zo hun weg omhoog in de eerste set. Af en toe een harde aanval van Ron Beton en Smarty uit Dronten zorgt ervoor dat de jongens in de zwarte shirtjes weer een beetje bij komen. #27 uit Wageningen heeft een enorm sterke opslag wat hun op de overwinning van de eerste set brengt.

De energie zit er goed in bij beide teams, Wageningen opent de tweede set. Helaas gaat de opslag aan beide kanten verkeerd en staat het zo door alleen door foute services al 2-2. Wageningen weet het als team weer snel op te pakken en maakt het Dronten moeilijk. De spelverdeler rent het hele veld over om de bal goed bij de aanvallers te brengen, maar lijkt daarna toch wat moeite te hebben met de verdediging. 11-5 voor Wageningen. Dronten komt weer een beetje op gang door slim geplaatste ballen te spelen en weet de service voor een paar punten vast te houden. Er word een time-out aangevraagd nadat er een misverstand is over de posities bij Wageningen. Hierna pakken ze het gelijk weer goed op, waardoor Dronten snel alweer een time-out aanvraagt om Wageningen uit hun concentratie te houden. De Drontense mannen yellen nog even hard met elkaar en brengen zo weer wat energie in het team. Maar helaas, Wageningen is toch echt een stukje sterker, en winnen ook de tweede set met 20-13. Gefeliciteerd, VGS Wageningen!

 


  • -

DB | VIAA – GSV Groningen 2 | 13.30 | veld 4

Bij de meiden van GSV Groningen zit de sfeer er in ieder geval al goed in met hun haarbandjes en vlinder vleugeltjes. Sanne heeft een stabiele opslag wat goed is voor een aantal punten, en Zwolle komt daardoor al snel op een voorspong van 4-0. VIAA is verdedigend duidelijk een stukje sterker, en de stand is al snel gestegen naar 11-3 voor de meiden uit Zwolle. Maar De Vries maakt een mooie aanval op midden (wat goed lukt mede door haar lengte en de perfect geplaatste set-up van spelverdeler) en pakt zo weer wat puntjes. Maar Zwolle weet dit alweer snel te op te pakken en neemt de service beurt weer over. 17-8 achterstand voor de Groningers, hoewel ze wel veel support van zowel de tribune en de bank krijgen. Zwolle laat zich niet gek maken en maakt deze eerste set mooi af.

Na een kort overleg aan beide kanten gaat de tweede set van start met gelijk een punt voor GSV. Ze lijken in deze set al iets meer op gang te komen, en het gaat in deze eerste fase van de set gelijk op. Maar door een aantal sterke opslagen van Zwolle en een positiefout van Groningen, komt Zwolle toch alweer snel voor te staan met 7-2. Dit zorgt ervoor dat de coach van Groningen een time-out aanvraagt. Hierna lijken de meiden uit Groningen harder te vechten, en er wordt gerend en gedoken om toch deze set nog te pakken. Zwolle blijft stabiel en goed verdedigen, en weet toch deze set makkelijk te winnen met 20 tegen 8. Gefeliciteerd, VIAA!


  • -

HA | Gomarus Assen – Greijdanus Zwolle | 11.00 | veld 1

Het beloofd een leuke pot te worden; beide teams hebben namelijk de laatste wedstrijd van gisteren gewonnen. Gomarus heeft een paar sterke aanvallers, maar Greijdanus heeft lange spelers voorin staan die veel ballen afblokken. Yoran K. uit Assen heeft een harde opslag waar het Greijdanus het vrij moeilijk mee heeft, en de groene shirtjes komen hierdoor op een paar punten voorsprong. Ook John uit Assen heeft een sterke opslag, maar die weet Zwolle dan wel goed op te vangen. Zo komen de teams na een paar leuke rally’s zo weer op gelijke stand. De mannen uit Assen zijn duidelijk goed op elkaar ingespeeld, maar het Greijdanus krijgt de feeling ook steeds meer te pakken. Onder andere speler Alwin weet met een paar harde aanvallen te scoren. De rest van de set loopt redelijk gelijk op. Na een paar foute services van beide kanten staat de stand nu op 18-15 voor Assen. Zij pakken uiteindelijk deze eerste set.

Het Greijdanus mag de tweede set openen, maar er wordt helaas uitgeserveerd. Coach Gerla verandert wat in de opstelling in de tweede set en dit blijkt een succes te zijn. Punt na punt weet het team te scoren en staat al snel op een flinke voorsprong van 9-3. Het Greijdanus heeft even moeite met de verdediging en de coach vraagt een time-out aan. De volgende rally speelt Zwolle een bijna perfecte side-out, maar die wordt helaas afgeblokt door Yoran K. en Tim. Na een miscommunicatie tussen de spelers uit Assen krijgt Zwolle weer een punt, wat de stand 11-4 maakt. Hierna komt Zwolle weer redelijk op gang, en scoren drie punten gelijk achter elkaar. Coach Gerla vraagt snel ook maar een time-out aan voor Assen, om even rust te brengen in het team. Het is een leuke wedstrijd om naar te kijken, want het staat opeens bijna gelijkspel met 11-10, beide teams zijn meer gedreven dan ooit. Bij Assen wordt nog even een wissel ingezet, maar Assen lijkt toch aan het langste eind te trekken en hebben met een stand van 19-14 nog maar één punt nodig om deze set te pakken. En dat doen ze! Volledige punten gaan naar het Gomarus College Assen. Gefeliciteerd!

 


Sponsoren

Laatste foto’s