Bestuur

Van de organisatie

Meer dan 50 jaar PVT. Met 55 teams, meer dan 400 spelers en bijna 2000 bezoekers is het PVT uitgegroeid tot het grootste volleybaltoernooi voor gereformeerde scholen en studentenverenigingen van Nederland.

In 1968 startte een groep enthousiaste jongeren uit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt een aantal activiteiten op om jongeren met elkaar in contact te brengen. Eén daarvan was het PVT. Jarenlang heeft deze Kontakt Organisatie het PVT georganiseerd. Al snel groeide het PVT uit met meer deelnemende teams en meerdere speeldagen. Totdat het PVT zo groot werd, waarna de organisatie is ondergebracht in een stichting.

Traditioneel werd het PVT in de paasvakantie gehouden. Toen de vakantiespreiding werd ingevoerd, is het PVT naar de voorjaarsvakantie verhuisd.

Als organisatie zijn wij er trots op het PVT te mogen organiseren. Graag stellen wij ons voor:

BESTUUR

Arjan Elsinga – Voorzitter

Sinds 1992 als medewerker betrokken bij het PVT. Na jarenlang de Redactie van Netnieuws en de website te hebben bemand, in 2005 de voorzittershamer overgenomen van Hans Veenstra.

“Het PVT is voor mij geslaagd wanneer na 4 dagen de spelers moe en voldaan naar huis gaan,
met (weer) een PVT ervaring rijker. Daar doe je het voor!
We zijn trots op al die medewerkers en pleegouders die het PVT elk jaar weer mogelijk maken”

Ronald Mayer – Secretaris

Samen met op de achtergrond zijn vrouw Esther alweer meer dan 30 jaar hét gezicht van het PVT. Ze hebben het PVT zien uitgroeien tot wat het nu is. Begonnen met een Adler typemachine vervolgens met een spectrum 48k en nu tegenwoordig het digitale tijdperk. Wat een tijd en wat een mooi toernooi om te organiseren. Begonnen in de algemene organisatie . 

“In al die jaren heb ik zoveel mensen leren kennen op het PVT. Coaches, spelers, medewerkers. En je ziet men ook komen als speler en uiteindelijk als coach en of contactpersoon steeds terugkomen naar dit geweldige toernooi. 

André Scholten – Wedstrijdleiding

Bezig met zijn 14e PVT, 2 jaar als teller, 6 als volleyballer en 6 als wedstrijdleider en samen met Ad en Ferdinand verantwoordelijk voor alles rondom het programma. 

“In 2016 werd ik gevraagd om Hilbert op te volgen in de wedstrijdleiding. En met 6 jaar PVT ervaring als volleyballer draag ik het toernooi een warm hart toe. Dus akkoord, aan de slag. Dagenlang puzzelen op het schema, 58 teams, dames en heren van 1 school niet tegelijk, mooi verdeeld over de dagen, roterend over de 10 velden. Poule-indelingen op basis van de resultaten van afgelopen jaren, de naar verwachting topwedstrijden in de avond voor groot publiek, een dansvloer vrij plannen en 2 clinics er nog tussendoor. Maar het is weer gelukt, met Excel, Google Sheets en een vleugje SQL als goede vrienden. 
7 jaar geleden heb ik gekozen voor een overstap naar een online systeem zodat de uitslagen, poulestanden en het schema live te bekijken zijn. Ook via de site, een scherm in de gang en het grote scherm in de zaal. Ik heb er zin in!”

Ferdinand Timmerman – Wedstrijdleiding

Paula Brink & Esther Korf – Huisvesting

In december begint voor Esther en Paula het PVT al te leven. Ze motiveren en helpen de spelers om een gastgezin te vinden. Veel van de spelers hebben de afgelopen jaren een netwerk opgebouwd in Assen om op terug te vallen. De overige spelers en coaches komen via de afdeling huisvesting aan een gezellig gastgezin.

“Een geslaagd PVT is voor ons al bereikt voor het toernooi begint, namelijk als alle spelers en coaches een fijn gastgezin hebben gevonden. Wij kunnen tijdens het toernooi dus vooral genieten van de contacten, gesprekken en bovenal het volleybal.”

Roel Koops – Techniek, Website en alles wat daar mee te maken heeft.

Mede-uitvinder van de website van het PVT. Al vele jaren ook onderdeel van het bestuur en verantwoordelijk voor de technische zaken. Dit jaar gaat er iets bijzonders gebeuren, hebben we begrepen? Nog even spannend.

“De website heeft een extra dimensie gegeven aan het PVT. Niet alleen voor spelers, maar ook voor thuisblijvers. Met het PVT zien we elk jaar weer dat de site druk bezocht wordt om nog even te kunnen nagenieten van dit fantastische toernooi”

Iris Mayer – Penningmeester & Kaartverkoop

Gezien haar beide ouders jaren in het bestuur van het PVT hebben gezeten, en Ronald er nog in zit, is Iris opgegroeid met het PVT. Na een aantal jaren als teller en security meegeholpen te hebben, begon ze in 2014 samen met haar moeder Esther als penningmeester van dit geweldige toernooi. Dit hebben ze een aantal jaar samen gedaan en vanaf 2020 pakt Iris deze taak alleen op.

“De lange dagen en korte nachten zijn voor de meeste betrokkenen een PVT-norm en zijn het helemaal waard wanneer je rondloopt in de sporthal en de geweldige sfeer voelt. Je ziet dat de vrijwilligers, spelers en bezoekers genieten en dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat!”

Lars Bolt & Erik Broeksema – Security & Algemene Organisatie

Samen zorgen zij dat meer dan 500 spelers en een massaal toegestroomd publiek dat alles keurig wordt geregeld. De veiligheid van een ieder een belangrijk item. Dat is goed geregeld met jaarlijks een grote crew van controleurs. Niet alleen overdag maar ook ’s nachts bewaken zij de eigendommen. Dit jaar op een nieuw plek welke een bijzondere uitdaging is. Iedereen zal weer trouw zijn toegangskaarten tonen.

“Het is misschien nog wel leuker om het toernooi als security mee te maken, dan als speler. Wat wij zoal niet meemaken. En ook de schoonmaak van de sporthal en kleedkamers doen we met plezier. Als de wedstrijden zijn afgelopen, dan is het onze beurt om een feestje te bouwen.”

Hilbert Elsinga – Feestavond, Licht en Geluid

Jarenlang heeft Hilbert o.a. de controleurs aangestuurd en gecoördineerd. Daarbij vind hij het ook nog leuk om de feestavond body te geven met het regelen van licht en geluid en alles wat daarmee samen gaat. Tegenwoordig is Hilbert verantwoordelijk voor de feestavond, het coördineren van het opbouwen en afbreken, maar zeker ook zijn hobby aan het uitvoeren. Licht en geluid blijkt zijn passie te zijn, waar wij tijdens het PVT allen plezier aan beleven.

Overige organisatie

Voor een overzicht van alle medewerkers, zie crew.