Wedstrijdreglement

Er wordt gespeeld volgens de NeVoBo-regels, met uitzondering van: 

1. Poulewedstrijden eindigen altijd bij 20 (dus geen 2 punten verschil);

2. Bij poulewedstrijden heeft eerstgenoemd team de opslag in de 1e set;

3. Bij poulewedstrijden maximaal 1 time out per set;

4. Aan spelers en coaches worden geen gele en/of rode kaarten uitgereikt.

• Mocht een team tijdens het toernooi door (on)voorzienbare omstandigheden (bijv. blessures, clubverplichtingen) uit minder dan 6 spelers komen te bestaan, zijn zij uitgesloten voor mededinging van de (halve)finales. In alle gevallen besluit de wedstrijdleiding wat de gevolgen zijn voor het verder spelen (met of zonder invallers), of het verlaten van het toernooi.

• Het spelen met een libero tijdens een gehele wedstrijd is toegestaan mits deze duidelijk herkenbaar is en de scheidsrechter op de hoogte is gebracht.

• Nethoogtes:

DA: 2.15m (C-jeugd Top)
HA: 2.30m (B-jeugd Top)
DB: 2.24m (dames)
HB: 2.43m (heren)

• Ieder team dient 15 minuten voor de geplande aanvangstijd aanwezig te zijn, de aanvoerder/ster meldt zich dan bij de wedstrijdleiding. Indien 5 minuten voor aanvang nog niet gemeld, dan verliest het team de 1e set (ter beoordeling aan de wedstrijdleiding).

• Inspelen kan helaas niet worden toegestaan.

• Na afloop van de wedstrijd ondertekent de aanvoerder/ster het wedstrijdbriefje.

• Poulewedstrijden bestaan uit 2 sets. Per set kan 1 wedstrijdpunt worden behaald. Het aantal wedstrijdpunten bepaalt de eindstand in de poule. Is dat gelijk, dan wordt gekeken naar het saldo. Is dat gelijk dan wordt gekeken naar de onderling gespeelde wedstrijd(en).

• Teams in DA-categorie spelen in 1 poule. Elk team speelt tegen de andere teams in zijn poule. Na de voorronde wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt. De punten uit de voorronde gaan niet mee naar de vervolgpoule. Nrs 1 tm 5 spelen voor een plaats in de halve finale. De nrs 6 en verder spelen voor plaats 6 en verder in de eindrangschikking. 

• Teams in HA-categorie spelen in 1 poule een hele competitie.

• Teams in DB-categorie spelen in de voorronde in 2 poules. Elk team speelt tegen de andere teams in zijn poule. Na de voorronde wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt waarbij de punten uit deze ronde niet mee gaan naar de vervolgpoule. In de 3 vervolgpoules spelen bij de dames de nrs 1 tm 3 van de 2 poules voor de eerste 6 plaatsen (en dus ook voor de halve finales). Nrs 4 tm 6 van beide poules gaan dan spelen voor plaats 7 tm 12. De nrs 7 en verder van beide poules gaan dan spelen voor de plaatsen 13 en verder in de eindrangschikking.

• Teams in HB-categorie spelen in de voorronde in 3 poules. Elk team speelt tegen de andere teams in zijn poule. Na de voorronde wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt waarbij de punten uit deze ronde niet mee gaan naar de vervolgpoule. In de 3 vervolgpoules spelen bij de heren de nrs 1 & 2 van de 3 poules voor de eerste 6 plaatsen (en dus ook voor de halve finales). Nrs 3 & 4 van de poules (+nr 5 van poule L) gaan dan spelen voor plaats 7 tm 13. De nrs 5 en verder (in poule L nr 6 ev) van de poules gaan dan spelen voor de plaatsen 14 en verder in de eindrangschikking.

• De 4 hoogst geklasseerde teams spelen in de halve finales (nr 1 tegen nr 4 en nr 2 tegen nr 3).

• De halve finales en de finales worden gespeeld om 2 gewonnen sets. Set 1 & 2 tm 25 punten, eventuele 3e set gaat tm 15 punten (elke set met min. 2 punten verschil). Tijdens de set zijn 2 time-outs toegestaan. De winnaars spelen de finale. De verliezers zijn beide 3e in de eindstand.

• In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.