Organisatie

Van de organisatie

Meer dan 50 jaar PVT. Met 51 teams, meer dan 400 spelers en bijna 2000 bezoekers is het PVT uitgegroeid tot het grootste volleybaltoernooi voor gereformeerde scholen en studentenverenigingen van Nederland.

In 1968 startte een groep enthousiaste jongeren uit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt een aantal activiteiten op om jongeren met elkaar in contact te brengen. Eén daarvan was het PVT. Jarenlang heeft deze Kontakt Organisatie het PVT georganiseerd. Al snel groeide het PVT uit met meer deelnemende teams en meerdere speeldagen. Totdat het PVT zo groot werd, waarna de organisatie is ondergebracht in een stichting.

Traditioneel werd het PVT in de paasvakantie gehouden. Toen de vakantiespreiding werd ingevoerd, is het PVT naar de voorjaarsvakantie verhuisd.

Als organisatie zijn wij er trots op het PVT te mogen organiseren. Graag stellen wij ons voor:

BESTUUR

Arjan Elsinga – Voorzitter
Sinds 1992 als medewerker betrokken bij het PVT. Na jarenlang de Redactie van Netnieuws en de website te hebben bemand, in 2005 de voorzittershamer overgenomen van Hans Veenstra.

“Het PVT is voor mij geslaagd wanneer na 4 dagen de spelers moe en voldaan naar huis gaan,
met (weer) een PVT ervaring rijker. Daar doe je het voor!
We zijn trots op al die medewerkers en pleegouders die het PVT elk jaar weer mogelijk maken”

Ronald Mayer – Secretaris
Samen met op de achtergrond zijn vrouw Esther alweer meer dan 30 jaar hét gezicht van het PVT. Ze hebben het PVT zien uitgroeien tot wat het nu is. Begonnen met een Adler typemachine vervolgens met een spectrum 48k en nu tegenwoordig het digitale tijdperk. Wat een tijd en wat een mooi toernooi om te organiseren. Begonnen in de algemene organisatie . 

“In al die jaren heb ik zoveel mensen leren kennen op het PVT. Coaches, spelers, medewerkers. En je ziet men ook komen als speler en uiteindelijk als coach en of contactpersoon steeds terugkomen naar dit geweldige toernooi. 

Esther Mayer – Penningmeester
Na vele jaren is het overgenomen van Jelle Sterken en gaat Esther de cijfertjes beheren van het PVT. Gelukkig kan ze tellen tot 10. Gezamelijk met Ronald al jaren het

Ad van der Veen- Wedstrijdleiding
Het leek Ad leuk om na jaren weer mee te doen, maar dan als organisator. Hij doet samen met Hilbert de wedstrijdleiding en dit jaar gaat ook Andre Scholten meedraaien.

“Van 1985 tm 1992 heb ik met heel plezier mee gedaan aan het PVT. Ontzettend genoten van het volleybal en gezelligheid rondom het toernooi. Tijdens mijn laatste PVT heb ik hier ook mijn vrouw ontmoet, waar het PVT al niet goed voor is! Toen ik in 2012 zag hij het toernooi nog zo leefde onder sporters, medewerkers en supporters heb ik bij Hilbert aangegeven dat ik me graag wil inzetten om het PVT te organiseren. Samen met Hilbert doen wij de wedstrijdleiding tijdens het toernooi en is het ook mijn taak dat bij elke wedstrijd een tellersduo en 1 of 2 scheidsrechters beschikbaar zijn.”

Andre Scholten 
Bezig met zijn 10de PVT, 2 jaar als teller, 6 als volleyballer en 2 als wedstrijdleider. Opvolger van Hilbert Elsinga en samen met Ad verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding. 

“In 2016 werd ik gevraagd om Hilbert op te volgen in de wedstrijdleiding. En met 6 jaar PVT ervaring als volleyballer draag ik het toernooi een warm hart toe. Dus akkoord, aan de slag. Dagenlang puzzelen op het schema, 51 teams, dames en heren van 1 school niet tegelijk, mooi verdeeld over de dagen, roterend over de 6 velden. Poule-indelingen op basis van de resultaten van afgelopen jaren, de naar verwachting topwedstrijden in de avond voor groot publiek, een dansvloer vrij plannen en 2 clinics er nog tussendoor. Maar het is weer gelukt, met Excel, Google Sheets en een vleugje SQL als goede vrienden. 
Dit jaar heb ik gekozen voor een overstap naar een online systeem zodat de uitslagen, poulestanden en het schema live te bekijken zijn. Ik heb er zin in!”

Paula Brink & Esther Korf  Huisvesting

Na het 50ste toernooi moesten we afscheid nemen van Harma Haveman, maar dat deed het bestuur met een goed gevoel, want zijzelf heeft voor goede vervanging gezorgd. Paula en Esther hebben relevante ervaring gekregen door een twee jaar durende stage van acht PVT dagen.  Ze hebben goede moed dat het lukt om iedereen de komende jaren onderdak te bieden in Assen. 

“Na twee jaren koffie halen, kopieren, schoenen poetsen en dergelijke zit onze stage erop en mogen we zelfstandig aan de slag binnen dit geweldige toernooi. Een geslaagd PVT is voor ons al bereikt voor het toernooi begint, namelijk als alle spelers en coaches een liefdevol nest hebben gevonden. Wij kunnen tijdens het toernooi dus vooral genieten van de contacten, gesprekken en bovenal het volleybal.”

Roel Koops – Techniek, Website en alles wat daar mee te maken heeft.

Mede-uitvinder van de website van het PVT. Al vele jaren ook onderdeel van het bestuur en verantwoordelijk voor de technische zaken. Dit jaar gaat er iets bijzonders gebeuren, hebben we begrepen? Nog even spannend.

“De website heeft een extra dimensie gegeven aan het PVT. Niet alleen voor spelers, maar ook voor thuisblijvers. Met het PVT zien we elk jaar weer dat de site druk bezocht wordt om nog even te kunnen nagenieten van dit fantastische toernooi”

Iris Mayer – Kassa (Kaartverkoop)

“Ik ben opgegroeid met het PVT. Aangezien mijn ouders voor mijn geboorte al begonnen in het bestuur, weet ik niet beter dat wij 4 dagen per jaar aanwezig waren bij dit geweldige toernooi. Vanaf het moment dat ik zo’n 12 jaar was, heb ik een paar jaar als teller meegeholpen en daarna een aantal keer als controleur. Toen mijn moeder, Esther Mayer, vroeg of ik haar wilde ondersteunen met haar nieuwe rol als penningmeester, greep ik deze kans gelijk aan! Al snel kwam de splitsing tussen kaartverkoop en penningmeester en namen wij beide een deel op ons. Het regelen van de kassateams en de (voor-)verkoop is mijn taak hierin. 
De lange dagen en korte nachten zijn voor de meeste betrokkenen een PVT-norm en zijn het helemaal waard wanneer je rondloopt en de geweldige sfeer voelt. Je ziet dat de medewerkers, spelers en bezoekers genieten en dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat!”

Matthijs Broeksema – Security & Algemene Organisatie

Samen met Engbert van der Wal zorgen zij dat meer dan 500 spelers en een massal toegestroomd publiek dat alles keurig wordt geregeld. De veiligheid van een ieder een belangrijk item. Dat is goed geregeld met jaarlijks een crew van ruim 28 controleurs. Niet alleen overdag maar ook ’s nachts bewaken zij de eigendommen. Dit jaar op een nieuw plek welke een bijzondere uitdaging is. Iedereen zal weer trouw zijn toegangskaarten tonen.

“Het is misschien nog wel leuker om het toernooi als security mee te maken, dan als speler. Wat wij zoal niet meemaken. En ook de schoonmaak van de sporthal en kleedkamers doen we met plezier. Als de wedstrijden zijn afgelopen, dan is het onze beurt om een feestje te bouwen.”

Gertjan Janssen – Redactie, Netnieuws en website

Enige jaren is hij alweer actief als hoofdredacteur van de redactie, tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor alles op media gebied. Facebook, Twitter, de website en uiteraard de organisatie achter onze creaties zoals oa de PVT Film, uiteraard gezamelijk met een leuk, fantastisch, gezellige team van mensen. Ook zij zorgen met het 50ste voor bijzondere resultaten, een Netnieuws speciaal. We laten ons verrassen.

“Het doel is elk jaar onszelf verbeteren in het creëren van een blijvende herinnering. Door elk jaar te streven naar gezelligheid en kwaliteit lukt dat ons al jaren. Daarnaast is het PVT bijwonen als redacteur een fantastische manier om alle onderdelen te beleven en vast te leggen voor iedereen”   

OVERIGE ORGANISATIE

Voor een overzicht van alle medewerkers, zie crew.


Sponsoren

Laatste foto’s