PVT 2024 geopend!

‘Welkom op het allermooiste toernooi van Nederland!’ 

Met deze magische woorden opende voorzitter Arjan Elsinga vanochtend het PVT. Na een jaar wachten gaat het feest dan eindelijk weer beginnen. Traditiegetrouw beginnen we dit toernooi in de kerk, om samen met alle spelers, vrijwilligers en gastouders stil te staan bij wat ons deze week bindt. Zoals Arjan zei: Dit moment in de kerk, waarbij we als christenen eerst samenkomen voordat we een toernooi gaan spelen, dát maakt het PVT zo bijzonder!

Samen zongen we Let it be, dat Paul McCartney schreef over zijn angsten en onzekerheden na de dood van zijn moeder.

We lazen over David en zijn angsten en onzekerheden in Psalm 25 en zongen van de mooiste Overwinning die zelfs op het PVT niet overtroffen zal worden.

En daarmee is de 55e editie van start gegaan: deze week klotsen de scholieren en studenten in Assen weer tegen de plinten aan. Arjan benoemde in zijn openingsspeech dat er tijdens deze 55e editie maar liefst 55 teams in actie zullen komen. Daarnaast wordt er dit jaar, net als in 2017, weer een apart toernooi voor reünisten georganiseerd. Op vrijdag doen daar nog eens 27 teams aan mee. Dit alles maakt dat er deze week in totaal door 83 teams, met meer dan 700 spelers, een astronomisch aantal van 443 wedstrijden worden afgewerkt!

Zo’n gigantisch toernooi vraagt natuurlijk om een ijzersterk team van vrijwilligers. 

Niet voor niets werd het bestuur daarom met een staande ovatie in De Kandelaar ontvangen. Ook de overige vrijwilligers werden in het zonnetje gezet: de controleurs, de tellers, kassamedewerkers, de EHBO, wedstrijdadministratie, het kantinepersoneel en de redactie. Ook de Gemeente Assen werd bedankt en er was natuurlijk een dik verdiend applaus voor de 140 gastgezinnen die hun huis weer hebben opengezet.

Samen gingen we in gebed om onze God te bedanken voor al het werk dat al gedaan was door vrijwilligers en voor de band die ons hier allemaal samen heeft gebracht. We danken Hem voor de gastvrijheid van al de gastgezinnen die daarmee een stukje van het Koninkrijk laten zien.

We bidden voor een fijne tijd en dat we zaterdag terug kunnen kijken op een mooi toernooi.

De dienst loopt ondertussen op zijn einde, de voetjes beginnen langzaam te trappelen en niemand kan eigenlijk echt nog stilzitten als Arjan dan eindelijk de verlossende woorden uitspreekt:

‘En hierbij is het PVT officieel geopend!’