Cabaret of Keihard Meezingen?

Vannacht mochten we allen weer genieten van een gezellige en geslaagde feestavond. Nu moeten we zorgen dat we wakker blijven voor het restant van het toernooi. We gaan ongetwijfeld de leuke beelden ook terugzien in de PVT-film die wordt getoond tussen de finales op zaterdag. Wat voor entertainment hadden we vroeger eigenlijk op PVT?

In de jaren 70, 80 en 90 lijkt er geregeld ook een feestavond te zijn georganiseerd. Elk jaar weer werd hiervoor het Café-restaurant-zalencentrum Bellevue gebruikt. Vanaf 1880 stond dit trots aan de Dr. Nassaulaan. Nu zijn hiervoor appartementen in de plaats gekomen. Wat er precies in deze zalen gebeurde tijdens de feestavond is voor het grootste deel onbekend, misschien maar goed ook. Wat we wel weten is dat er naast muziek van verschillende bands ook geregeld een cabaretgroep aan de pas kwam. De cabaretgroep “Meesters en Minstrelen” wordt in 1982 voor het eerst genoemd in het PVT-verslag van het Nederlands Dagblad. Deze groep bestond uit de heren Henk Huizinga, Henk Sturing, Roelof van der Veen en Marnix Onrust. Ze keerden in de jaren 80 geregeld terug op het PVT. In het jubileumjaar 1987, toen het PVT twintig jaar bestond, werden deze heren vergezeld door andere cabaretgroepen. Dit waren de cabaretgroepen “Vier Broederkens” en de groep “Eusje, Eusje.” Zij zouden ook al eerder het PVT-podium hebben bestegen en mochten dus nogmaals aantreden.

Naast de cabaret en de muziek had het PVT nog iets anders wat behoorde tot de tradities. Omdat het PVT normaal gesproken ook plaats vond tijdens Pasen werd er ook tijd ingelast voor de kerkdienst op Goede Vrijdag. Daarnaast waren er af en toe tussen de finales door ook demonstratiewedstrijden. Dit waren oude PVT-teams die even terugkeerden op het strijdtoneel, of zitvolleybal waar de sportclub voor gehandicapten “Bartje” hun talenten lieten zien.

De feestavond en de finale dag zoals we die nu kennen had dus wel degelijk een andere invulling dan die we nu kennen. Maar hé zo gaat dat nu eenmaal. Wat misschien wel hetzelfde is gebleven, is het vele bierdrinken, dansen en liefde die wordt gevonden tijdens deze avond.