DB | it Bernlef ielde Leeuwarden – Greijdanus Hardenberg | 10.30 | veld 4

Door:

De meiden van het studententeam uit Leeuwarden lijken goed wakker te zijn en ook de meiden uit Hardenberg staan al energiek op het veld. Met ABBA op de achtergrond beginnen de teams aan de eerste set. Het niveau ligt erg dicht bij elkaar en de punten gaan gelijk op in de eerste paar rally’s.
Anne van het Greijdanus heeft een sterke opslag en het team weet daarmee op een voorsprong van 16-8 te komen, voordat de coach van It Bernlef Ielde de time-out aanvraagt. En het heeft geholpen; de Leeuwardeners nemen de leiding weer over en staan na elk punt dansend in het veld. Maar dit feestje was helaas van korte duur, het Greijdanus pakt deze set uiteindelijk toch met volle overtuiging.

Nieuwe set, nieuwe kansen. De set wordt nogmaals geopend tijdens een nummer van ABBA; het kan niet meer misgaan dus. Leeuwarden weet gelijk een aantal punten te scoren en komt zo terecht op een kleine voorsprong van 8 tegen 4. Maar Hardenberg weet deze Leeuwardse flow al snel te onderbreken en neemt de opslag weer over. Maar Leeuwarden bijt snel weer terug, en gaat gewoon weer verder waar ze gebleven waren. Er wordt door beide teams slim gespeeld en de stand gaat gelijk op. Het staat nu 14-14 bij de eerste time-out van deze set. Maar hierna speelt het Greijdanus weer stabiel en pakt deze set ook gewoon. Gefeliciteerd meiden!