Gastgezinnen gezocht!

Gastgezinnen gezocht!

Benieuwd wat het is om gastgezin te zijn voor het PVT? We maken je graag enthousiast!

Elk jaar is het weer een uitdaging om meer dan 500 spelers onderdak te krijgen. U kunt ons helpen om hen én uzelf een fantastisch toernooi te bezorgen!

 

Over het PVT

Het PVT is al meer dan 50 jaar een begrip in Assen. Hét volleybaltoernooi voor christelijke (oorspronkelijk de gereformeerde) scholen en studentenverenigingen uit heel Nederland. Van voortgezet tot universitair onderwijs.

Het PVT heeft een sterke binding met de GKV kerken in Assen. Deze hebben het PVT ooit opgestart.

Anders dan de naam Paasvolleybaltoernooi doet vermoeden, wordt het toernooi sinds jaren niet meer met Pasen maar (van woensdag t/m zaterdag) in de voorjaarsvakantie gehouden.

Het toernooi wordt gehouden in Sporthal Olympus in Assen.

Huisvesting van 500 spelers

Door de jaren heen is het aantal teams uitgegroeid naar ca 56. Wat betekent dat er meer dan 500 spelers naar Assen komen. En al deze spelers hebben onderdak nodig. Gelukkig hebben we tot nog toe elk jaar kunnen bouwen op 125 – 150 gastgezinnen. Sommige doen dat al tientallen jaren! Maar natuurlijk kunnen we elk jaar ook nieuwe gastgezinnen gebruiken. We overdrijven niet wanneer we zeggen dat het PVT zonder gastgezinnen niet kan bestaan! Met gastgezinnen kunnen we erop vertrouwen dat elke speler een veilig ‘thuis’ heeft. Maar ook dat dit bijdraagt aan de aanwezigheid van publiek op de tribunes en de sfeer op het PVT.

Bed, Bad, Brood & Gezelligheid

Veel spelers hebben kennissen of familie in Assen. Zij weten vaak eenvoudig onderdak te vinden. Maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom doen wij ook een oproep om u aan te melden als u gastgezin wilt worden.

Als gastgezin biedt je onderdak aan (bij voorkeur) 2 of meer spelers of begeleiders. Met een (lucht)bed, een warme douche, ontbijt en avondeten zijn de spelers al tevreden.

Wildvreemden over de vloer is natuurlijk altijd spannend, maar de ervaring leert dat het ontzettend gezellig is. Niet alleen voor de spelers maar ook voor jezelf / je eigen gezin. Omdat veel spelers al vaker meegedaan hebben aan het PVT zullen ze snel gewend zijn. Maar natuurlijk is het voor sommige (jonge) spelers de eerste keer dat ze zoiets meemaken.

In 4 dagen bouw je met je eigen gezin een leuke band op met de spelers. Het voelt dan ook alsof je afscheid neemt van een van je eigen kinderen als ze na 4 dagen dankbaar en bekaf weer naar hun eigen huis gaan!

Hoeveel dagen is het PVT

Het PVT is van woensdag t/m zaterdag en wordt traditioneel geopend in De Kandelaar kerk. U bent (als dat lukt) van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Na de opening gaan de spelers naar hun gastgezin om kennis te maken en hun pakkelarie uit te pakken. ’s Middags beginnen de wedstrijden, deze duren tot in de avond. Ook de donderdag en vrijdag wordt volop gespeeld. Op de donderdag is er elk jaar een PVT feest. De zaterdag wordt afgesloten met finales. Aan het einde van de middag gaan de spelers weer terug.

Moet ik als gastouder lid ergens lid van zijn?

Nee dat hoeft niet. Wij gaan er vanuit dat u als gastouder op een of andere manier een connectie heeft met het Gomarus College, een van de (GKV) kerken in Assen of de spelers.

Wij willen dat de spelers een veilig thuis hebben. Daar zien we als organisatie op toe. De spelergegevens en gastoudergegevens moeten aan ons worden gemeld.

Hoe meldt ik mij aan als gastouder?

Wanneer u zich aanmeldt, dan zullen wij uw contactgegevens doorgeven aan een speler die nog geen huisvesting heeft kunnen vinden. Zij nemen dan zelf contact met u op. Vaak zal dan de vraag zijn of ze z’n tweeen of meer personen kunnen komen. Dat is uiteraard aan u. Zodra u dit heeft afgesproken, zal de speler de gegevens via zijn/haar coach via een inschrijfportal vastleggen. U ontvangt dan vlak voor het PVT een mail of brief met de namen van de spelers die bij u komen logeren.

Onze dank aan u

Als gastgezin krijgt u bij de opening (of daarna) een pleegoudergeschenk. Een kleinigheidje als dank voor uw gastvrijheid.

Daarnaast krijgt u 2 pleegouder kaarten waarmee u gratis toegang heeft tot de sporthal en alle activiteiten. Heeft u zelf kinderen, dan kunt u voor hen tegen gereduceerd tarief entreekaarten kopen.