Gastgezinnen bedankt!

Door:

Update:

Het is gelukt om alle 525 spelers onder dak te krijgen! Hartelijk dank aan alle gastgezinnen die bereid zijn gevonden om één of meer spelers te huisvesten tijdens het PVT. Wij hopen dat jullie samen met de spelers een fantastische tijd hebben. Wij zien jullie graag in de sporthal!

Namens de PVT organisatie
Paula Brink en Esther Korf

———————————————————-

Oud Bericht:

Klik hier voor invullen spelergegevens.

Wie o wie gaat deze 2 snoezige pantoffels onderdak bieden tijdens het PVT?

Na 2 jaar afwezigheid gaat van 1 t/m 4 maart 2023 dan toch echt het 54ste PVT gehouden worden!

Al meer dan 50 jaar staat Assen bekend om haar gastvrijheid. Tijdens het PVT worden spelers gehuisvest bij gastgezinnen. Niet alleen een traditie, maar ook ontzettend gezellig voor spelers en gastgezinnen. En niet onbelangrijk: gastgezinnen zorgen voor een breed draagvlak voor het PVT.

Om gastgezin te worden, lees hieronder verder voor de need to knows.

Als speler op zoek naar huisvesting, lees verderop voor meer informatie voor de do’s and dont’s.

Gastgezin worden?

Jaarlijks dragen ruim 125 gastgezinnen hun steentje bij aan het PVT. Omdat er dit jaar aan meer teams mee doen dan ooit, zijn wij op zoek naar (nieuwe) gastgezinnen. Denk nu niet, dat is niets voor ons. We garanderen jullie als gastgezin een fantastische 4 dagen!

Wat wordt er van je verwacht?

 • Dat je van 1 t/m 4 maart 2023 een aantal slaapplaatsen beschikbaar hebt voor (tenminste) 2 spelers of een team. Niet genoeg bedden? Spelers kunnen ook prima op een eigen luchtbed slapen!
 • Dat je in ieder geval tijdens de nachten zelf ook thuis bent. Je hoeft als gastouder niet 4 dagen aanwezig te zijn in de sporthal, maar gezellig is dat wel!
 • Het is niet noodzakelijk dat je zelf ook opgroeiende kinderen hebt, maar heb je die wel dan zullen zij het ontzettend leuk vinden om voor 4 dagen een paar extra broers of zussen in huis te hebben.
 • Een goed ontbijt en avondeten wordt door de spelers gewaardeerd. Aan tafel heb je de leukste gesprekken met de spelers!
 • Een paar extra fietsen is fijn, maar is niet noodzakelijk. Veel spelers nemen zelf een fiets mee of huren er een.
 • En af en toe wordt je geacht echt even als ouder te dienen; na een onverhoopte blessure, of een schouder om even uit te huilen.
 • Dat je op een of andere manier een link hebt met de deelnemende scholen en studentenverenigingen, spelers of een van de kerken in Assen e.o..

De spelers zijn in de leeftijd van 14 tot 25 jaar. Scholieren uit de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs, tot MBO, HBO en WO studenten. Vind je het leuk om met pubers om te gaan, dan is de jongste leeftijdscategorie een leuke uitdaging. Heb je liever spelers in huis waarvan je zelfstandigheid mag verwachten, dan zijn studenten wel zo makkelijk.

Als dank voor uw gastvrijheid ontvangt u:

 • 2 pleegouder toegangskaarten voor het PVT
  Deze is bestemd voor u als gastouder. Voor uw eigen kinderen gelden gereduceerde entreeprijzen.
 • Een pleegoudergeschenk
 • 4 onvergetelijk dagen!

Nieuwsgierig of wil je meer informatie, mail dan naar info@pvt-assen.nl.

Als speler op zoek naar huisvesting?

Van deelnemende teams wordt verwacht dat jullie zelf zorgen voor huisvesting tijdens het PVT. En daarvoor geldt:

 • Alleen onderdak bij gastgezinnen. Huisvesting op andere locaties, zoals groepsaccommodaties, is niet toegestaan!
 • Bij voorkeur bij een van de betrokken (GKV of andere) kerken in Assen. Maar uiteraard bij familie of een goede bekende is ook prima.

Waarom? Het PVT is een uniek toernooi. Om een toernooi van deze omvang te kunnen organiseren heb je niet alleen spelers en een sporthal nodig, maar willen wij ook een veilig onderkomen bieden voor alle spelers. En bovendien hebben we vele vrijwilligers nodig om het toernooi mogelijk te maken. En ook niet onbelangrijk: hoe voller de tribunes hoe gezelliger het toernooi is. Kortom, draagvlak onder Assenaren is essentieel voor het PVT. Het is dus niet alleen een feestje voor diegenen die op het veld staan, maar voor iedereen die erbij betrokken is of het PVT bezoekt!

De ervaring leert dat er in een team altijd spelers zijn die wel familie of bekenden in Assen hebben wonen. Dus ken je zelf niemand, vraag dan eerst eens aan je medespelers en aan je coach. Ook hebben veel coaches nog contacten met gastgezinnen vanuit het verleden. Feit is dat er nog nooit iemand onder de brug heeft hoeven slapen!

Maar we vragen wel jullie inspanning: zorg ervoor dat je uiterlijk 20 januari 2023 je huisvesting hebt geregeld!

Mocht het echt niet lukken, dan zijn wij als organisatie bereid om jou daar verder mee te helpen. Jouw coach kan dan contact opnemen met de afdeling Huisvesting.